Beşiklerini Sevmeyen Bebekler İçin Neler Yapılabilir?

Beşiklerini Sevmeyen Bebekler İçin Neler Yapılabilir?

Anne ve baba olarak bebeğimizin sağlığı ve mutluluğu için özen gösteririz. Onun mutsuz veya huzursuz olması bizleri de oldukça rahatsız eder. Bebekler için en önemli şeylerden biride uykudur. Sağlıklı bir bebek için uykunun önemi oldukça yüksetir. Ancak uyku konusu her bebekte aynı olmamaktadır. Bebekler günün uzun saatleri uyuyarak geçirmekte. Ama bazı bebekler uykuya dalmakta problem yaşayabilirler. Örneğin bebek kucakta uyumayı seviyor olabilir. Bu tarz durumlarda neler yapılması gerekir ? Bu yazımız da sizlere beşiklerini sevmeyen bebekler için uyku eğitiminde neler yapmalısınız bunlardan bahsedeceğiz.

Bebekler uykuyu oldukça severler. Ancak her bebek uyku konusunda aynı olmak zorunda değil. Kimisi anında uykuya dalabilirken, kimisi de basit gibi görünen bu durumu zor bir şekilde yapabilir. Bebeğinizi uykusuna alıştırırken belli başlı ritüelleri artık ona adapte etmelisiniz. Kendi başlarına beşiklerinde uyuyabilmeye alışmaları sizlerin açısından önemli. Ancak bebeklerin beşiklerinde uyumayı sevmemesi neredeyse her anne baba tarafından dile getirilen bir durum. Bu durumun neden kaynaklandığı bulmak oldukça önemli. Yalnız uyumayı mı sevmiyor yada beşiğinde rahat mı edemiyor bunları öğrenerek daha kolay bir çözüm yolu üretebilirsiniz. Bu tarz sebepler bulunarak farklı alternatifler üretilebilir.

 

Bazı bebekler annelerini emerken yada emzik ile uykuya dalabiliyor. Siz de bebeğinizin beşiğinde uyumasını istediğiniz için onu uykuya dalmak üzereyken yatağına koyuyorsunuz. Bu durum genellikle huzursuzluk ve ağlama ile sonuçlanıyor. Ancak unutulmamalı ki bu davranışlar tekrar edildiği takdirde bebeğiniz bilinç geliştirerek bu davranışınızı bir ceza ya da kötü bir hareket olarak algılayabilir. Bebeğiniz durumu böyle algılarsa,uykuya alıştırmak sandığınızdan daha zor olabilir.

Yanınızda Değil Kendi Beşiğinde Uyumalı

Bebeklerinize alışkanlıkları ne kadar erken edindirirseniz o kadar iyi. Hastaneden çıkıp eve geldikten sonra artık eğitim başlamış demektir. Dikkat etmelisiniz ki anne koynunda uykuya alışmamalı. Mutlaka emzirdikten veya altını değiştirdikten sonra bebeğinizi beşiğine koymalısınız. Bu bebeğinizin alışması gereken bir davranış. Mutlaka bu durum üzerinden kararlı bir şekilde hareket edin. Bebeğinizin sıkıntı yaşadığını düşünüyorsanız kendi kokunuzun sindiği bir çarşaf veya başka bir şeyi beşiğine bırakabilirsiniz. Bunun ciddi anlamda bir fark yaratacağını göreceksiniz. İlk başlarda zorlansanız da,ileri de yaptığınız bu davranış sizi oldukça rahat ettirecek,bebeğinizin gelişimi açısından da önemli olacak.

Ek Gıdaya Geçişte Odaları Ayırmaya Başlamalısınız

Anne sütü dünya üzerinde ki en mucizevi besin. Bebeklerin gelişimi için vazgeçilmez bir kaynak. Bu yüzden bebekler,mümkün olduğu kadar anne sütü ile beslenmelidirler. Ancak genellikle 6 aydan itibaren ek gıdaya geçilerek bebeğinizi başka gıdalar ile de beslemelisiniz. Bu geçişte bebeğiniz ve sizin içinde bazı değişiklikler olmalı. İlk 6 ay süresince bebek anne sütü ile besleneceği için onu geceleri yanınızda bulundurmanız doğal. Yatak odanızda,yatağınızın baş ucunda beşik içinde yatan bebeğiniz,ek gıdaya geçiş ile birlikte kendi bağımsızlığına ilk adımı yavaş yavaş atmalı. Bunun için 6 aydan itibaren ek gıda ile birlikte karnı sık acıkmayan bebeğiniz,kendi odasında uyumalı. Bu alışkanlık edinilerek,ebeveynler için en önemli kazanç sağlanmış olur. Bunun için gerektiği takdirde siz onun odasında o uyuyana kadar misafir olmalısınız. Sizi görerek ve hissederek kendi odasında derin bir uyku çekmesi mümkün. Bu alışkanlığı yavaş yavaş edindirerek,odasında uyuma konusunda ciddi bir mesafe katedebilirsiniz.

Oda Uyku İçin Nasıl Düzenlenmeli ?

Kendi odasında,kendi başına uyuma süreci bebeğiniz ve sizin için pek kolay olmayabilir. Ancak ne olursa olsun bu alışkanlığı edindirmek için çaba göstermeniz gerekmekte. Odada yapacağınız bazı değişiklik ve hamlelerle bu süreci olduğundan daha kolay bir hale getirebilmek mümkün olabilir. Odasının sıcak ve konforlu olmasına özen gösterin. Aydınlık bir ortam var ise karanlık perde tarzı perdeler ile mümkün olduğu kadar odayı aydınlık tutmaktan kaçının. Gündüzleri güneş gören,nem ve rutubetten uzak olan bir alan tercih edin. Her gün muhakkak temiz hava ile bol bol havalandırın. Oda sıcaklığının 21 derece olması en makul olanıdır. Daha soğuk veya sıcak olmamasına özen gösterin.

Bu tarz durumlar göz önünde bulundurularak bebeğinizi beşiğinde rahatlıkla uykuya dalmasını sağlayabilirsiniz. Dirayet göstererek bebeğinize karşı koymalı,bu alışkanlığı bir şekilde onun hareketlerine yerleştirmelisiniz. Bu problem ortadan kalktıktan sonra,sizde rahatlıkla bebeğinizin mutluluğunu gözlemleyebileceksiniz.

Etiketler: çocuk odası ürünleri
Mayıs 19, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR