Bebek Kıyafetlerini Yıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebek Kıyafetlerini Yıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebek Kıyafetlerini Yıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebekler dünyaya gözlerini açtıklarında çok hassas oldukları için onları gözümüzden sakınırız. Ama bu dikkat etme-sakınma hali sadece dış tehlikelerden değil giydikleri kıyafetlerden de olmalıdır. Hatta özellikle kıyafet konusuna çok dikkat etmemiz gerekir çünkü narin bebeklerimizin cildine dikkat etmemiz çok önem arz etmektedir.

Bebek kıyafetlerini yıkamaya çok önceden başlarız çünkü onlar dünyaya gelmeden önce her şeylerini hazırlamış olmak isteriz. Doğdukları andan itibaren pamuk gibi tenlerine aldığımız yepyeni kıyafetlerini giydiririz. Doğal olarak bu kıyafetlerin sağlıklı olmasına çok özen göstermek gerekir. Ancak kıyafetlerin sadece malzemesi değil hangi deterjanla nasıl yıkandığı da çok önemlidir. Siz ne kadar doğal ve sağlıklı kumaşlardan kıyafetler tercih ederseniz edin o kıyafetlerin dikiminde, satışında vs. birçok kişi ve makine o kıyafete temas etmektedir. Dolayısıyla narin bebeğinize zarar verebilecek her türlü faktörü ortadan kaldırmak için o minik kıyafetlerin güzelce temizlenip dezenfekte edilmesi fazlasıyla önemlidir.

Bebek Kıyafetlerini Yıkamadan Önceki Ön Hazırlık Süreci

Bebeğinize aldığınız birbirinden güzel giysileri yıkamadan önce bebek kirlilerini farklı bir yerde biriktirmeye özen göstermenizi tavsiye ederiz. Çünkü sizin giysilerinize sinmiş olan deodorant kokularının, deterjan artıklarının vs. bebeğinizin kıyafetlerine bulaşmasını istemezsiniz. Ayrıca sadece biriktirme değil bebek giysilerini normal giysilerden farklı bir turda yıkamanız daha sağlıklı olacaktır. Bu alışkanlığa bebeğiniz en azından 1 yaşını geçene dek devam etmeniz hem sizin hem de bebeğiniz için daha uygun olacaktır.

 

Bebek giysilerini yıkamaya başlamadan önce mutlaka etiketlerinde bulunan talimatlara dikkatli bir şekilde göz gezdirmenizi öneririz. Sonrasında ise birbiriyle uyumlu olanları aynı seferde yıkayabilirsiniz. Yıkama sıcaklığı konusunda ne kadar sıcak o kadar iyi diye düşünmemek ve her kumaşın önerildiği sıcaklıkta yıkanması gerekir. Tabi ki temel amaç kıyafeti dezenfekte etmek ancak bunun için kesinlikle çok güçlü deterjanlar ile yüksek sıcaklığa başvurmamalısınız. Genelde önerilen sıcaklık 65 derecedir. Ancak dediğimiz gibi kıyafetin etiketine dikkat etmekte fayda vardır. Bazı hassas kumaşları 40 derecede yıkamanız gerekebilir.

Deterjan Seçimi

Deterjan konusunda ise çok hassas olmanızı tavsiye ederiz çünkü kıyafetlerin üzerinde yıkama sonrasına deterjan kalıntıları kalabilmektedir. Sonrasında bu kalıntıların bebeğinizin cildi ile temas etmesi ihtimaline karşı her yıkamadan sonra şöyle bir kontrol etmeniz oldukça önemlidir. Ayrıca deterjanların kokularının sizi cezbetmesine izin vermemelisiniz. Unutmayın ki aslında ne kadar koku o kadar parfüm demektir. Önemli olanın güzel koku değil sağlıklı olan deterjan olduğunu unutmamak gerekir. Tercihen zararlı kimyasal içermeyen ürünlerin tercihiniz olmasını tavsiye ederiz.

Ayrıca deterjan kalıntısını minimuma indirmenin bir diğer güzel yolu da makinede durulama ayarını uzun seçmektir. Durulama ne kadar uzun olursa giysileriniz o kadar deterjandan arınmış olacaktır. Fazladan uygulayacağınız durulama talimatı sayesinde bebeğinizi olası alerjik reaksiyonlardan da korumuş olursunuz.

Bebek Kıyafetlerini Yıkarken Püf Noktalar

Bazen bebeklerin giysilerinde inatçı lekeler meydana gelebilir. Bu lekeleri çıkarmak için hemen güçlü deterjanlara sarılmayın. Unutmayın öncelik bebeğinizin sağlığı. Dolayısıyla ilk yapmanız gereken lekeyi kıyafeti elinizde yıkayarak çıkarmayı denemek olmalıdır. Kurumuş ve inatçı lekeleri çıkarmak için küçük bir fırça yardımıyla lekenin üstünü çitileyebilirsiniz. Sonrasında ise bebeğiniz için uygun gördüğünüz bir deterjanı lekenin üstüne uygulayarak ılık su ile işlemi devam ettirebilirsiniz. Bir diğer etkili yöntem ise

kıyafeti durularken soğuk su kullanılmasıdır. Bebeğinizin kıyafetlerini yıkarken çamaşır makinesini çok fazla doldurmamaya da özen göstermenizde fayda var. Çamaşırları renklerine ve kumaş türlerine göre ayırmak, kıyafetlerin yapısında ve renginde bir bozulma olmasını engelleyecektir.

Kurutma işlemi de neredeyse yıkama kadar önemlidir. Bebeğinizin kıyafetlerini karanlık bir odadan ziyade güneşte kurutmak daha iyi bir tercihtir. Çünkü güneş ışınlarının bakterileri yok etme özelliği bulunmaktadır. Dolayısıyla ıslak çamaşır üzerinde nem ile oluşabilecek bakteriler güneş ışınları sayesinde ortadan kalkacaktır.

Kuruyan çamaşırları ütülemek de çok ama çok önemlidir. Ütünün yüksek sıcaklığı sayesinde kıyafetlerin hem hijyenik kalma sürelerini arttırmış olursunuz hem de yıkama sırasında ölmemiş olan bakterilerin yüksek sıcaklığın da etkisiyle ölmesini sağlarsınız. Dolayısıyla her kıyafeti ütülemek istemiyorsanız bile en azında bebeğinizin cildi ile doğrudan temas eden giysileri ütülemeye özen göstermeniz isabetli olacaktır. Çamaşırların kurumasının ardından ise bebeğinizin çamaşırlarını mutlaka temiz, serin ve nem barındırmayan bir alanda muhafaza etmeniz önerilmektedir.

Son önemli püf nokta ise giysilerin etiketlerinin temiz bir şekilde çıkarılmasıdır. Etiketler bebeğinizin ciltlerini tahriş edebilir ve ağlamasına sebep olabilir. Bu yüzden yeni kıyafetlerin etiketlerini temiz bir şekilde kesmeye özen göstermeniz oldukça önemlidir.

Etiketler: çocuk etkinlikleri
Aralık 19, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR