Zeka Geliştirici Oyuncaklarla Çocuklarınızı Tanıştırın

Zeka Geliştirici Oyuncaklarla Çocuklarınızı Tanıştırın

Zeka Geliştirici Oyuncaklar İle Çocuklarınızı Tanıştırın

Çocuklarınızın gelişim dönemi önemlidir. Gelişim dönemini destekleyen zeka geliştirici oyuncaklar ile çocuklarınızın bu sürecine katkı sağlayabilirsiniz. Zeka gelişimini destekleyen oyuncaklar aynı zamanda çocukların hafıza gelişimlerinde de rol oynamaktadır. Eğitici oyuncaklar çocukların eğitim dönemlerini etkilemekle birlikte çocukların yetişkinlik dönemlerine de büyük ölçüde etki etmektedir.

Özellikle 2 ile 12 yaş arasındaki çocukların doğru oyuncakları tercih etmesi önemlidir. Bu nedenle çocuklarınızın zeka gelişimini destekleyen oyuncak seçiminde doğru tercihler yapmalısınız. Çocuklarınızın hem eğlenirken hem zeka kapasitelerini geliştiren oyuncaklar sağlıklı materyallerden üretilmelidir. Çocuklar oyun sırasında oyuncaklara temas etmekte ve bazı çocuklar oyuncakları ağzına alabilmektedir. Sağlıklı materyallerle üretilmeyen oyuncaklar, çocuklarınızın sağlığına olumsuz etkide bulunabilir.

Zeka Geliştirici Oyuncaklar Hangi Özelliklere Sahip Olmalıdır?

Çocuklarınızın yetişme dönemine katkı sağlayan zeka geliştirici oyuncaklar bazı hususlar göz önünde tutularak seçilmelidir. Bu süreçte seçilecek olan oyuncaklar hafızayı geliştirecek bir fonksiyona sahip olmalıdır. Karmaşık yapıdaki oyuncaklar, çocuklarınızın zeka seviyesi için çözülmesi zor olan oyuncaklar olabilir. Bu nedenle aşırı karmaşık oyun özelliği bulunan oyuncaklardan ilk aşamada uzak durulmalıdır.

Çocuğunuzun eğlenerek öğrenmesi ve kendini geliştirmesi için oynaması daha kolay olan oyuncaklar tercih edilmelidir. Zeka geliştiren oyuncaklar çocuklarınızın sağlığına zarar vermeyen ham maddelerden üretilmelidir. Eğitici oyuncak arayanlar aynı zamanda oyuncakların doğru yaş grubuna uygun olmasına da dikkat etmelidir. Çocuğunuzun seviyesine uygun bir oyuncak, çocuğunuzun zeka gelişim sürecini tam anlamıyla destekleyecektir.

1 Yaş Eğitici Oyuncak Tavsiyesi Nelerdir?

1 yaş Eğitici oyuncak tavsiyesi olarak çıngıraklı oyuncaklar gösterilebilir. Çıngıraklı oyuncaklar 3 aylık olan bebeklerin gelişimi için son derece uygun olmaktadır. Bebekleriniz bu dönemde, elindeki çıngıraklı oyuncağı tutabilme yetisine sahiptir. Bebeğiniz çıngıraklı oyuncağı eli ile tutarak onu sallayacaktır. Bu şekilde basit hareketleri öğrenerek beyin fonksiyonlarını geliştirmeye başlayacaktır. 1-2 yaş oyuncak seçimi için parçalara bölünen oyuncaklar son derece yararlıdır. Sadece oyuncak parçalarının yutulabilecek boyutta olmamasına dikkat edilmelidir. Bir meyvenin parçalanabilir özelliğe sahip olan oyuncağı, çocukların dokunarak ve inceleyerek öğrenmelerini sağlamaktadır.

Çocuğunuzun oyuncak bir armudu parçalara ayırarak meyvenin yapısını anlaması, onun için yararlı bir süreçtir. Bu tarz oyuncaklar bez yapıya sahip olmalı ve büyük parçalarda üretilmelidir. Zeka geliştirici oyuncaklar arasında uyku arkadaşı olabilecek oyuncaklar da tercih edilebilir. 4 aylık bebekler için uyku arkadaşı olarak yumuşak oyuncak hayvanlar idealdir. Bebeğiniz için uyku arkadaşı olarak yumuşak bir oyuncağa dokunmak ve ona sarılarak uyumak güzel bir haz olabilir. Uyku arkadaşı seçiminde sağlıklı bir dokuya sahip olan oyuncak bir ayı veya fil çeşitleri ebeveynlerin en çok tercih ettikleri oyuncak hayvanlar arasında yer almaktadır.

Eğitici Oyuncaklar 3-4 Yaş Neler Olabilir?

Eğitici oyuncaklar 3-4 yaş için biraz daha gelişmiş oyuncaklardan meydana gelmektedir. Tasarıma yönelik olarak üretilen oyuncaklar bu kapsamda değerlendirilebilir. Çocuğunuzun zeka düzeyini artırmak için yaratıcılığı ön plana çıkaran oyuncakları tercih etmelisiniz. Ayrıca herhangi bir oyuncak parçasını basit bir işlemden geçirerek kullanmaya imkan tanıyan oyuncaklar da çocuğunuzun zekasına pozitif katkılar sağlayacaktır. Bu oyuncaklara örnek olarak yapışkan boncuklar gösterilebilir.

Yapışkan boncuklar su ile ıslatılarak 10 dakika içinde kuruyabilmektedir. Çocuğunuz bu boncukları kullanarak istediği tasarımı gerçeğe dönüştürebilir. 3 yaş eğitici oyuncak tavsiye olarak Legolar da önerilebilir. Çocuğunuz Legoları kullanarak hayal gücünü geliştirebilir. Ayrıca çocuklarınızda empati duygusunu geliştirebilecek olan evcilik oyuncakları da bu yaş grubu için son derece ideal olmaktadır. Evde çocuğunuzun hem zekasını hem de fiziksel durumunu geliştirmek için üç tekerlekli denge bisikletlerini tercih edebilirsiniz.

Zeka Geliştirici Oyuncaklar 4-5 Yaş Tavsiyeleri Nelerdir?

Zeka geliştirici oyuncaklar 4-5 yaş için; havuz topları, bowling seti, neşeli halkalar, oyun hamuru, zeka kartları ve ahşap oyuncaklardır. Çocuğunuz için bu oyuncakları tercih ederek onlarla beraber hoşça vakit geçirebilirsiniz. Oyun hamuru ile hayal dünyalarını açığa vuran şekiller oluşturabilirler. Bunun dışında zeka kartları, zeka gelişimlerine de ciddi anlamda katkı sağlamaktadır.

6 yaş ve üstündeki çocuklar için solo test tercih edilebilir. Çocuğunuzun zeka gelişimine fayda sağlayan solo testler, pek çok ülkede de çocukların gelişimleri için tercih edilmektedir. Basit Puzzle ile çocuklarınızın gelişim yönünü çeşitlendirebilirsiniz. Zeka geliştirici oyuncaklar ile çocuklarınız her yaşta eğlenerek öğrenmeyi bir hobi haline getirebilir.  

Etiketler: çocuk etkinlikleri
Ekim 07, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR