Bebeklerin Tatlı Rüyası Bebek Masajı Nasıl Yapılır?

Bebeklerin Tatlı Rüyası Bebek Masajı Nasıl Yapılır?

 Bebeklerin Tatlı Rüyası Bebek Masajı Nasıl Yapılır?

Masajın insan üzerindeki mucizevi etkisi kanıtlanmış bir gerçektir. Özellikle bebeklerin huysuz zamanlarında veya gazları olduğunda veya uyumak istemediklerinde masaj ebeveynlerin kurtarıcısı olabilmektedir. Bebeklerin rahatlamasına yardımcı olan masajın bir diğer artısı da ebeveyn ve bebek arasındaki ilişkiyi güçlendirmesidir. Ayrıca erken doğan bebeklerin kilo almasına da yardımcı olan masajın, sarılık meydana gelen bebeklerde de iyileşme sağladığı bilinmektedir.Öncelikle bebeğinize masaj uygulaması yapmadan önce uygun bir ortam hazırlamanızı tavsiye ederiz. Masajdaki amaç bebeğinizin konforunu arttırmak ve huzursuzluğunu giderip bebekle aranızda bir bağ kurmaktır. Bebeğinizin huzursuz olmaması için masaj yapılacak ortam çok aydınlık olmamasına dikkat etmelisiniz.

Ayrıca masaj yapmadan önce bebeğinizin giysilerini çıkacağınız için odanın da soğuk olmaması gerekmektedir. Bebeğinize masaj yaparak konforunu arttırmaya çalışırken onun üşümesini istemeyeceğinize eminiz. Dolayısıyla ortamın yeteri kadar sıcak olması ve soğuk sebebiyle bebeğinizin gerilmemesi gerekmektedir. Masaj sırasında loş ışıklı ve sıcak bir oda ile sağladığınız huzurlu ortamda sakin enstrümantal müzikler ile ortamın huzurunu taçlandırabilirsiniz.

Masaja Hazırlık Yapılması

Masaja başlamadan önce ve ortamı hazırladıktan sonra bebeği uygun düz bir yere yatırmanız gerekmektedir. Eğer yerde masaj yapacaksanız mutlaka altına bir battaniye veya havlu sermeyi ihmal etmemelisiniz. Bebeğinizin kıyafetlerini çıkardıktan ve üstünde sadece bezi kaldıktan sonra onu en rahat edeceği şekilde yatırabilirsiniz. Masaj uygulaması yaparken masaj yağı kullanacaksınız mutlaka yenilebilir yağları tercih etmenizi tavsiye ederiz çünkü ister istemez yaramaz bebeğiniz elini ayağını ağzına götürebilmektedir. Sindirimi mümkün olmayan ve yenilemeyen yağları tercih etmeniz bebeğinizin yağı yeme ihtimali sebebiyle önermediğimiz bir tercih olacaktır.

 Ayrıca alerji olasılığı olabilen yerfıstığı yağı, badem yağı vs. gibi yağları herhangi bir risk oluşmaması adına uygulamamanız da bebeğinizin sağlığı için isabetli bir karar olacaktır. Zeytinyağı en güvenilir yağ olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle zeytinyağı kullanabilirsiniz. Yağı uygulamadan önce mutlaka elinizde ısıtmanızı ve soğuk yağı doğrudan bebeğinize uygulamamanız onun sağlığı için daha uygun olacaktır.

Bebek Masajının Uygulanması

Bebeklere uygulanan masajlar yetişkinlere yapılanlar gibi değildir. Yetişkinlere uygulanan masaj güçlü ve kulunçları açmak için yapılırken bebeklere sert bir masaj uygulanması son derece yanlış bir tercihtir. Çünkü bebeklerin vücutları çok ama çok hassastır. Bebeklere masaj yaparken amaç tenlerine nazik dokunuşlar yaparak cildini uyarmaktır. Bunun için parmak uçlarınız ile dairesel hareketler yapmaya özen gösterebilirsiniz.

Masajınızı bebeğinizin vücudunun neredeyse tüm yüzeylerine uygulayabilirsiniz; kollarına, sırtına, ellerine, avuçlarına, ayaklarına, bacaklarına, ensesine veya yüzüne gönül rahatlığıyla masaj yapabilirsiniz. Masaj yaparken bunu tek yönde yapmanızı yani ya saat yönünde veya saat yönünün tersine doğru yapmanızı öneririz. Ayrıca yön olarak kalpten uzağa doğru gitmeniz daha etkili olacaktır. Bu önemli bir husustur çünkü unutmayın ki kalpten uzağa doğru masaj yaparsanız bebeğiniz sakinleşecektir ancak kalbe doğru masaj yaparsanız bebeğiniz daha hareketlenecektir, dolayısıyla eğer masajınızın sonrasında oyun saati varsa bu hareketi tercih edebilirsiniz.

Bebeklerin Masaj Bölgeleri

Eğer masajı kol ve bacaklara yapacaksanız en iyi tekniklerden biri süt sağma taktiğidir. Bu taktiği, işaret ve baş parmağınızla bir yandan çemberler oluştururken diğer yandan süt sağar gibi nazikçe elinizi dışa doğru çekerek uygulayabilirsiniz. Ancak sert hareketlerden kaçınmanızı, tüm masaj hareketlerini çok nazik ve yavaşça yapmanızı tavsiye ederiz.

Avuçlar ve ayak parmakları için en güzel hareketlerden birisi yuvarlama tekniğidir. Bebeğinizin ellerini veya ayaklarını elinize alıp yavaşça, şekil olarak hamur yuvarlar gibi hareketler ile masajınızı yapabilirsiniz. Bebeğinizin gövdesine de masaj uygulaması yapabilirsiniz. Özellikle bu bölgeye yapılan masaj bebeğinizi çok rahatlatacaktır. Göğüs ve karna uygulanan masaj, masaj yapa kişinin avucunun içi ile yapılır. Avucunuz ile bebeğinizin karnını ovuşturarak bu masajı yapabilirsiniz. Tüm bu hareketleri uygularken bebeğinizi gıdıklamaktan kaçınınız zira gıdıklamak bebeğinizin tüm vücudunu gerecektir. Halbuki sizin masaj yapma amacınız bebeğinizin vücudunu germek değil tam tersi rahatlatmaktır.

En güzel ve huzur verici masajlardan bir tanesi de yüze yapılan masajdır. Bu masajı yapmak için parmak uçlarınızı kullanabilirsiniz. Parmak uçlarınızla minik minik daireler çizebilirsiniz ancak bebeğinizin gözlerine çok yaklaşmamalısınız çünkü bu onlar için biraz rahatsız edici olabilir. Tüm artılarının yanı sıra masajın faydası sadece bebeklere değil annelere de çeşitli yönlerden sirayet etmektedir. Mesela bebeğine masaj uygulayan anne oksitosin hormonu salgılar. Bu hormon sayesinde annenin hem doğum sonrası depresyona girmesi engellenir hem de bebeği emzirmesi kolaylaşır çünkü oksitosin hormonu vücudun rahatlamasını kolaylaştırır ve stresi azaltır. Bu nedenle bebeğinize masaj yapmak bebeğinizi olduğu kadar sizi de rahatlatacaktır.

Etiketler: çocuk etkinlikleri
Aralık 21, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR