Yemek Yedirmenin En Kolay Yolu : Mama Sandalyeleri

Yemek Yedirmenin En Kolay Yolu : Mama Sandalyeleri

Aileler doğacak bebekleri için alışveriş yaparken, hem bebekleri hemde kendileri için hayatı kolaylaştıran ürünleri seçmeye yönelirler. İlk zamanlarda kullanılacak bir ürün olmayan mama sandalyeleri, bebeğiniz ek gıdaya geçtiği zaman hayat kurtarıcı bir ürün oluyor. Bebeğinizin ilk yemeğini büyük bir konfor içerisinde yedirebileceğiniz mama sandalyeleri sizler için olduğu kadar bebeğiniz içinde kolaylık ve mutluluk sağlayacak. Siz yemek yerken size kolaylıkla eşlik etmesine olanak tanıyacak bu ürünlerle mutlu sofralar kurabileceksiniz. Bu yazımız da sizlere mama sandalyeleri hakkında bilinmesi gerekenleri detaylı bir şekilde anlatırken, seçim sırasında nelere dikkat edip etmeniz gerektiğinden de bahsedeceğiz.

Mama Sandalyesi Kaç Yaşında Kullanılmaya Başlanır ?

Bebeğiniz için en doğru besin anne sütüdür. Anne sütü bebeklerin gelişimi için vazgeçilmez bir sıvıdır. Bebeğinizi emzirmede bir sıkıntı yaşamıyorsanız onu süt ile beslemeye ve gelişimini sağlamaya devam etmelisiniz. Ancak 6 aydan itibaren anneler genellikle ufak ufak ek gıdaya geçmektedirler. Anne sütü haricinde mama gibi kaşık ile yedirebileceğiniz ek gıdaları mama sandalyeleri sayesinde daha kolay bir şekilde bebeğinize yedirebilmeniz mümkün. İlk başta gerek görülmesede, 6. Aydan itibaren hayatınızı kolaylaştıracak bu ürün bebeğinizinde sağlıklı ve düzgün bir şekilde yemeğini yemesini sağlayacaktır. Ayrıca sandalyesinde oturarak sizinle birlikte oyunlar oynayabilmekte ve karşılıklı iletişimi arttırmaktadır.

 

Peki ; mama sandalyesi alırken nelere dikkat etmeniz gerekli ?

Bebeklerimizde bizler gibi rahatına düşkündür. Nasıl ki bizler rahatsız bir sandalyede yemek yemekten ve oturmaktan hoşlanmıyorsak, aynı şekilde bebeklerimizde rahatsız bir mama sandalyesinde mutlu olmazlar. Peki bebeklerimizin rahatlığı için alacağınız mama sandalyesini seçerken nelere dikkat etmeniz gerekli ? Maddeler halinde sıraladık ;

  1. Yükseklik ayarı var mı ?

Mama sandalyelerinde yüksekliğin ayarlanabilmesi ebeveynlerin işini çok kolaylaştırmaktadır. Oturduğunuz yerden bebeğinizi besleyebilir,aileniz ile birlikte sofrada yemek yerken bebeğinizin size eşlik etmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca oyun oynarken yükseksik ayarı sayesinde mama sandalyesinin sizin hizanıza gelmenisini sağlayarak bebeğiniz ile oyun oynayabilirsiniz.

  1. Kolay Temizeniyor mu ?

Bebeğinizin her gün kullanacağı bir ürünün temiz olması oldukça önemlidir. Mama sandalyeleri de bebeğinize mama yedireceğiniz için çabuk bir şekilde kirlenecektir. Bebekler hem siz yemek yedirirken hemde kendileri yemekleri keşfederken ortalığı temiz tutmakta zorlanacaktır. Ancak mama sandalyesinin temizliğinin kolay yapılabilir olması onu oldukça avantajlı kılmakta. Mama sandalyesi seçerken minderi yerinden çıkarılabilir olmalıdır. Bu sayede mama sandalyesinin diğer bölümlerinin temizliğini rahatlıkla yaparken minderi silebilir veya yıkayabilirsiniz. Temizlik oldukça önemli bir konu. Bunları göz önünde bulundurmanı öneririz.

  1. Emniyet Kemeri Kullanımı Kolay mı ?

Mama sandalyeleri kullanırken bebeğiniz için olmazsa olmaz şeylerden biride güvenliktir. Bu güvenliği sağlamak için de mama sandalyelerinde emniyet kemerleri bulunmakta. Bu emniyet kemerleri çoğunlukla 5 noktalı bağlantıya sahip. Bu güvenlik açısından önemli bir detay. Bu detayın yanında,emniyet kemerlerinin tokalarının kolaylıkla açılıp kapanmasıda ebeveynler için büyük bir avantaj. Size herhangi bir sıkıntı gibi gözükmesede,sürekli kullanacağınız bir ürünün kullanımın kolay olması oldukça önemli.

  1. Ergonomik mi ?

Mama sandalyesinin ergonomik olması sizin onu kullanırken kolay bir şekilde hareket ettirmenize yardımcı olur. Bu tarz görece ağır olabilrn ürünlerin rahatça kullanılabilmesi için hareket kabiliyetinin yüksek olması gereklidir. Eğer ki alacağınız mama sandalyesini mutfakta, yemek masasında kullanacaksanız kolaylıkla hareket ettirebilmelisin. Bunun için de yükseklik ayarı yapılabilen ayaklara ve döndürülebilen bir gövdeye ihtiyaç olabilir. Mutfakta çalışırken veya yemek masasında yemek yerken bebeğinizin kolaylıkla size eşlik etmesini sağlayan mama sandalyeleri kullanım kolaylıkları sayesinde sizin rahatlığınızıda düşünmekte.

  1. Çıkarılabilir Bir Tepsiye Sahip Mi ?

Sıralamamızın 5. Sırasında mama tepsisi bulunmakta. Mama tepsisi düşündüğünüzden daha önemli. Seçeceğin mama sandalyesinin işlevsel olması sizi ve üzerinde vakit geçirecek bebeğiniz için oldukça mühim. Bunların en başında;

 

  • Bebeğinizi mama sandalyesine oturturken veya kaldırırken tepsinin olmaması size büyük bir kolaylık sağlamakta.
  • Ayarlanabilir mama tepsisi, bebeğinizin ve sizin yemek yerken daha konforlu olabilmesini sağlar.
  • Konu mama sandalyesi olduğu için kolay temizlenebilir olması gerekir. Ebeveynler olarak seçeceğiniz ürünlerde bu tarz kolaylıkların olduğundan emin olmalısınız.

 

  1. Ne kadar süre ile kullanılabilir?

Mama sandalyeleri genel olarak 6. aydan itibaren kullanılmaya başlanıyor. Ek gıdaya geçiş ile birlikte mama sandalyesi kullanımı artıyor. Bebekleriniz sadece yemek yemek için değil mutfakta size eşlik etmek ve oyuncakları ile oynamak içinde mama sandalyesini kullanıyor. Kullanım süresi bebeğinize ve size göre değişse de, genel olarak 15 kilolara ulaşıldığında mama sandalyesi kullanımı çocuğunuz tarafından azalıyor. Buda ortalama 4-5 yaş civarına denk gelmekte. Getirdiği avantaj ve kolaylıklar açısından düşünülünce oldukça yeterli bir süre.

 

Etiketler: anne bebek ürünleri
Mayıs 19, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR