Çocukların Enerjisini Atabileceği 5 Fiziksel Aktivite

Çocukların Enerjisini Atabileceği 5 Fiziksel Aktivite

Günümüzde çocuklar teknolojinin ilerlemesi nedeniyle daha az fiziksel aktivitelerde bulunurlar. Akıllı telefon,tablet,oyun konsolları gibi teknolojinin güzel yönleri,çocukların ellerine geçtiği zaman bağımlılık yaratabiliyor. Yapılan araştırmalar her 3 çocuktan sadece 1’inin diğerlerine göre fiziksel aktivitelerde bulunduğunu gösteriyor. Buda anne babalar için durumun ne kadar ciddi ve vahim olduğunu gözler önüne seriyor.

Anne babalar veya aileler,çocuklarının enerjilerini boşaltabilmeleri için onların fiziksel aktivitelerde bulunması gerektiğini bilirler. Ancak şehir ortamında yaşayan ailelerin çocukları,bu tarz fiziksel aktivite yapabilecek yer veya zaman bulamazlar. Bu tarz zamanlarda çocuğunuz için vaktini en iyi şekilde geçirmesini sağlamalısınız. Her imkan dahilinde onlara bol bol fiziksel aktivite yapabilmesi için yardım etmeli,izin vermelisiniz.

 

1. Park Alanlarında Doyasıya Eğlenin

Çocuklar gün geçtikçe daha az hareket ediyorlar. Bunun en büyük nedeni teknolojinin getirdikleri. Çoğu zaman teknolojik gelişmeler hayatı kolaylıştırsada,bağımlılık seviyesinde problemler ortaya çıkabiliyor. Özellikle çocuklar akıllı telefon ve tablet gibi cihazlara aşırı derecede bağımlı olabiliyor. Hatta bu cihazları kullanmadıklarında ciddi şekilde agresifleşebiliyorlar. Anneler ve babalar olarak çocuklarınızı teknolojik cihazlardan da yararlandırmalısınız. Ancak her şeyin bir dozu olmak zorunda. Bu tarz durumlarda çocukların fiziksel aktivitelerde bulunup,enerjilerini boşaltabilmeleri son derece önemli. Bununda en kolay yolarından biri parklar. Şehirlerde en kolay bulunabilecek şey mahalle parkları. Sizlerde çocuklarınıza eşlik ederek parkta güzel vakit geçirebilirsiniz. Burada harcayacağı enerji ve belki edinebileceği arkadaşlar,çocuğunuzun gelişimine olumlu yönde katkılar sağlayacaktır. Belki de arkadaşları ile park randevuları oluşturacak,bu da ebeveyn olarak size mutluluk katacaktır.

 

2. Dans Etmesini Sağlayın

Dans,dans,dans! Özgürce hareket edebilecekleri en güzel aktivitelerden. Çocuğunuz ile her boşluğunuzda müzik dinleyip,dans edin. Göreceksiniz ki bu durum onun çok fazla hoşuna gidecek. Dans etmek çocukların motor becerilerini oldukça geliştirmekte. Ayrıca müzik eşliğinde yapılan dans çocukların sanat yönünü arttırmakta. Yaşına göre seçeceğiniz müzikler yada çocuğunuzun istediği müzikler eşliğinde onunla dans etmek,anne-çocuk yada baba-çocuk ilişkinize sağlam bağlar oluşturmaktadır. Bulabildiğiniz her an her vakit çocuğunuz ile dans edin. Olumlu etkilerini rahatlıkla gözlemleyebileceksiniz.

 

3. Yaşına Uygun Spor

Her çocuk farklıdır. Kimileri müzikten kimileri boyamadan hoşlanır. Ancak bir gerçek varki,erken yaşta yapılacak spor çocuk gelişimi açısından oldukça önem arz ediyor. Merak etmeyin,her çocuk vakti geldiğinde bir spordan hoşlanmaya başlar. Siz de bunu inceleyerek ve çocuğunuza uygun olduğuna kanaat getirerek onu spora yazdırabilir yada onunla birlite spor yapabilirsiniz. Spor herkes için çok önemli. Sağlıklı bir hayatın temel taşı. İşte buradaki en güzel nokta ise küçük yaşta bir spor ilgisi oluşturarak çocuğunuzun hayatına bunu yerleştirebilmeniz. Hem sağlıklı bir birey hemde kendisine özgüven duyan bir çocuk olacağından emin olabilirsiniz. Çocuğunuzun yapabileceği yada sevdiği sporu,ona teşvik ederek hayatına adapte etmeniz son derece önemli.

 

4. Evde İstediği Gibi Oynayabilmeli

Çocuklar ev ortamında dilediği gibi oynayabilmeli. Şehir hayatında çocuklar dar bir alana sıkışıp kalıyorlar. Ebeveynler olarak buna yapabileceğiniz fazla bir şey yok. Ancak çocukların enerjilerini dışarıya atma zorunlulukları olduğunu asla unutmamalısınız. Bu gibi durumlarda fiziksel aktiviteden yoksun olan çocuklar,teknoljik aletlere bir şekilde bağımlı oluyorlar. Buda hem beyin gelişimini olumsuz etkiliyor hemde hareketsiz yaşamın getirdiği obezite gibi karşılaşılmak istenmeyen sağlıksız durumlar oluşuyor. Yapılan araştırmalar gösteriyorki,hareketsiz yaşam özellikle çocuklarda ileriki yaşlarında kötü sağlık sorunlarına dönüşebiliyor. Bu nedenle sizlerde evlerinizde çocuğunuzun oynayabileceği,dilediği gibi fiziksel aktiviteler yapabileceği ortamlar oluşturun. Bu durum belki sizi zorlayacaktır. Ama çocuğunuzun sağlığı ve gelişimi için her şeye katlanmak bile ayrı bir mutluluktur.

 

5. Kumsal Alanlara Götürün

Deniz çocuklar için çok önemlidir. O mavi renk,dalgalar çocuklar için hayal dünyasının açılan kapısıdır. Eğer ki imkan varsa yada denize kıyısı olan bir bölgede yaşıyorsanız,yaz aylarında muhakkak çocuğunuzu sahillere götürün. Denizde dilediği gibi zaman geçirmeli,kumsalda kumlarla istediği gibi oynayabilmeli. Burada geçireceği zamanda güneştende istifade ederek d vitamini alımını sağlayabilir,bağışıklığını güçlendirerek sağlıklı bir hayat geçirebilir. Ayrıca atacağı enerjide rahatlaması açısından oldukça önemli. Denize yakın bir bölgedeyseniz çocuklarınızı mümkün olduğu kadar bu fırsattan yararlandırın.

Etiketler: çocuk etkinlikleri
Ağustos 06, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR