Çocuklar İçin Doğum Günü Hediyeleri

Çocuklar İçin Doğum Günü Hediyeleri

Çocuklar için doğum günü hediyeleri seçerken dikkat etmeniz gereken bir çok unsur mevcut. Onların sevdikleri ürünler,ilgi alanları,yaşları veya cinsiyetleri doğum günü hediyesi seçiminde sizin karar verebilmeniz için kolaylık sağlıyor. Ancak iş seçim yapmaya geldiğinde ise çocukları mutlu edecek bir ürün veya hediye alabilmek sizleri  en zorlayacak şeylerden biri. Yaş ve cinsiyet grubuna göre binlerce seçenek kafanızı oldukça karman çorman edebilir. Ancak onları derslerinden veya hayatından alıkoyacak,bağımlılığa sebep verecek hediyelerden ise mümkün olduğu kadar kaçınmak gerek. Oyalanmalarını ve bununla birlikte bir öğrenim kazanacakları oyuncak,hobi gibi ürünlere yönelmekte her zaman fayda olduğunu hatırlayarak seçim yapabilirsiniz. Bu yazımızda sizlere çocuklar için doğum günü hediyeleri nasıl seçilebilir bunlardan bahsedeceğiz.

Doğum Günü Hediyesi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çocuklar herşeyi isterler. İnsanoğlunun en doyumsuz ve zevkli zamanları çocukluk zamanlarıdır. Onlar kendilerine her zaman birşey alınmasını ister. Ancak doğum günleri onlardan çok daha farklıdır. Küçük yaştan itibaren ailelerin ve arkadaşlarının katıldığı doğum günlerinde çocuklar kendilerini daha özel hissederler. Belki de o günün gelmesini dört gözle beklerler. O gün geldiğinde ise doğum gününden daha önemli olan kendilerine alınan hediyeler olacaktır. Siz de çocuğunuza yada her hangi bir çocuğa doğum gününde hediye alacaksanız mutlaka bazı noktalara dikkat etmeniz gerekir.

  • Kendi çocuğunuz değilse yakınlık derecesine göre ebeveynlerine danışarak fikir ve bilgi almalısınız.
  • Alacağınız hediyenin o çocuğun ilgi alanına veya gelişimine katkıda bulunacağına dikkat etmelisiniz.
  • Seçeceğiniz oyuncak veya ürünün kaliteli malzemeden üretilmiş olması,sağlığa zararlı kimyasal bir madde içermemesine muhakkak dikkat etmelisiniz.

Yaş; Hediye Seçiminde En Önemli Kriter

Alacağınız hediyeyi seçerken birden fazla detayı göz önünde bulundurmaya çalışırsınız. Cinsiyet ve çocuğun ilgi alanı bu seçimleri etkiler. Ancak belki de en önemli kriter hediyeyi alacağınız çocuğun yaşıdır. Yaş ilgi alanı,hobi veya beceri gerektiren tüm oyunlar için en belirleyici kriterdir. Doğru hediyeyi seçebilmeniz için bu tarz kriterlere dikkat etmeniz gerekir;

  • Eğer ki 1-3 yaş arası bir bebeğe veya çocuğa doğum günü hediyesi alacaksanız onun motor becerilerini arttırmaya yönelik olmalıdır. Örneğin büyük parçalı puzzlelar hem görsel hafızayı arttırıken el-motor becerilerinide büyük oranda olumlu etkileyecektir.
  • 1 yaş için alacağınız hediyeleri seçerken oldukça dikkatli olmalısınız. Kullanılan malzemenin sağlık açısından uluslararası standarta sahip olduğuna dikkat edilmeli. Ayrıca o yaştaki bebeklerin bunları ağzına götüreceği unutulmamalı. Parçaların sağlam olması ve ufak parçalar olmamasına dikkat edilmeli.
  • 3-5 yaş grubuna bakılacak hediyeler artık onların motor becerilerini arttırmanın yanında bilişsel ve görsel gelişimede destek sağlamalı. Büyük parçalı puzzlelar veya görsel oyunlar tercih edilebilir.
  • Daha büyük yaş grubunda ise seçenekler çok artıyor. Bir bisiklet yada scooter tercih edilebileceği gibi daha küçük parçalı puzzlelar da tercih edilebilir. Spora yönelik teşvik amaçlı farklı ürünlerde alınabilir. Bu sayede çocukta spor bilinci oluşturularak uzun vadede yarar sağlanabilir.

Hem Eğlenceli Hem Öğretici Olmasına Dikkat Edin

Çocuklar için doğum günü hediyesi bakarken onların gelişimine direkt katkı verebilecek oyuncak yada aktivite oyunlara yönelmeniz çok isabetli bir karar olacaktır. Onların hem eğlenmesini sağlayacak oyuncaklarla vakit geçirecekler,hemde bu vakitleri daha efektif kullanılması sağlanacaktır. Çeşitli görsel oyunlar,akıl ve hafıza oyunları gibi ürünler tercih edilerek büyük yarar sağlanabilir. Ayrıca bu tarz oyunlara küçük yaştan alıştırıldıklarında bilişsel düzeyleride oldukça artmaktadır. Yapacağınız tercihleri bu tarz durumları göz önünde bulundurarak seçebilirsiniz. Puzzle gibi aktiviteler ile hem motor becerileri hemde sabırlı olmayı öğretirken,çeşitli akıl ve hafıza oyunlaları ile bilişsel gelişim ve zeka gelişimine mükemmel derecede katkılar sunulunabilir.

Etiketler: çocuk etkinlikleri
Eylül 04, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR