Çocuk Odası Nasıl Düzenlenir?

Çocuk Odası Nasıl Düzenlenir?

Geçmişte çocuk odası düzenlerken yalnızca, bebeğin cinsiyeti baz alınırdı. Kız çocuklarında pembe, erkek çocuklarında mavi tonları kullanılarak göz yorucu çocuk odaları inşa edilirdi. Günümüzde bunun yerini daha modern fikirlerle donatılmış, özel tasarım mobilya ve eşyalar aldı. Birçok ebeveyn tarafından abartılı renkler ve tasarım fikirleri yerine minimalist ve temiz tutması kolay mobilyalar tercih ediliyor. En yeni fikir akımlarından olan montessori ile sadelik ve işlevselliğin önemi bilimsel yöntemlerle de kanıtlanıyor. Bu akıma göre, çocuk odalarını düzenli tutmak bebeğinizin sağlıklı gelişimini destekleyici bir unsurdur. Katlanabilir aykasa yada peluş oyuncak görünümündeki oyuncak sepetleri bu iş için idealdir.

Temel ihtiyaçlar dışında oyuncaklar ve aksesuarların fazla olması odayı düzenli tutmayı da güç hale getirecektir. Bebek odası düzenleme sepetleri kullanılarak odada var olan gereksiz eşyalar saklanabilir. Dağınıklığın yalnızca birkaç dakika içerisinde toplanarak, ferah ve güvenli oyun alanları yaratılmasına destek olur. Bu sepetler dekorasyonu destekleyici ürünlerdir. Odanızı bütünleyici, kontrast renkleri seçerek tasarımı tamamlayabilirsiniz. 

Çocuk Odası Düzenleme Önerileri

Eğer evinizde bulunan oda sayısı müsaitse, doğdukları günden itibaren bebeğinizin odası olmalıdır. Gelişirken birey duygusunu kazanabileceği, özerkliğini ilan edebileceği alanların bulunması oldukça önemlidir. Bu hem çocuğunuzun kişilik gelişimini olumlu etkileyecek, hem de dağınıklığı sınırlamanızı sağlayacaktır. 

Çocuklar dağıtarak oynamayı severler. Bu da yalnızca bir odada olması gereken dağınıklığın diğer odalara da taşmasına neden olur. Çocuğunuzun kendi alanı olduğunda, dağınıklığı sadece orada tutmak daha kolay olacaktır. Bebekliğinden beri kendi özel alanının olması, sorumluluk bilincini de geliştirir. 3 – 4 yaşından itibaren küçük görevler vererek odasını temiz ve düzenli tutmada roller dahi üstlenebilirler. İleriki yaşantısında sorumluluk bilinci oturmuş, kendini gerçekleştirebilmiş birey olmanın ilk adımı, 0-3 yaş arasında atılır.

Çocuk odasını düzenli tutmanın yanı sıra, en doğru dekorasyon fikrini bulmakta zorlu bir süreçtir. Düzenleme kutuları dekorasyon sorununa da çözüm üretmektedir. Bu kutulardan binlerce model üretilmektedir. Farklı renkte alacağınız sepetler odanın dekorasyonunu da güçlendirecektir. Standart görünümünden kurtararak, farklı ve estetik bir görünüme kavuşturur. Odayı tamamlayan organize kutularından satın alarak hem dekorasyon hem de düzen sorunundan kurtulabilirsiniz.

Bebek Odası Düzenleme Sepetleri Nedir?

Çocuk odalarını derli toplu tutmak birçok anneyi zorlar. Küçük ya da büyük, bütün çocuk odalarını düzenli tutmak çoğu zaman pek mümkün olmaz. Dağıtarak keşfetmeyi seven minikler, bebek odalarını düzgün tutmayı daha da zor kılarlar.  Bebek odası düzenleme sepeti günümüzde birçok annenin kurtarıcısı görevindedir. Bu sepetler, birçok eşyayı saklamanızı sağlayacak sepetlerdir. Organizer sepetler olarak da bilinirler.

Düzenlenmesi en eğlenceli olan oda, çocuk odalarıdır. Sizin büyük heyecanla aldığınız onlarca oyuncaklar ve doğumundan itibaren gelen hediyelerle çocuk odaları oldukça karmaşık hal alabilir. Bu da zaten düzenli tutması zor olan bebek odasını daha da dağınık gösterir. Biberon, bebek bezleri, giysiler, oyuncaklar, aksesuarlar bebek odalarında bulunan temel eşyalardandır. Bu eşyaları düzenli tutabilmek için sağlam bir organize yapmak gereklidir. Düzenleme kutularını kullanarak birkaç dakika içerisinde çocuk odasını temizleyebilirsiniz.

Düzenleme Kutuları ile Bebek Odanızı Toplu Tutun

Yüzyılın belki de en kullanışlı icatlarından olan bebek odası düzenleme kutuları kullanarak dağınıklıktan kurtulabilirsiniz. Tahmin edilenin aksine, yeni doğmuş bir bebeğin gün içerisinde birçok eşyaya gereksinimi olur. Tüm bu gereksinimleri, kategorize etmeden, rastgele yerleştirdiğinizde büyük bir karmaşıklık olacaktır. Gün içerisinde sıkça kullanılan eşyaları aykasalarda muhafaza ederek alan tasarrufu yapabilirsiniz. Her şeyin derli toplu olması, aranan eşyanın anında bulunmasını sağlar.

Bebek odası düzenleme kutularını kullanmadığınızda katlayıp küçük hale getirebilirsiniz. Bu da alandan tasarruf ettirerek, tüm odayı verimli kullanmanızı sağlar. Depolamada yatak altları ilk akla gelen alternatiftir. Bazalı yataklar, tonlarca eşyayı depolamamızı sağlar. Buna karşın, her ihtiyaç duyduğunuzda yatağı kaldırmak uzun vadede kullanışlı olmaz. Ayrıca büyük ebatta üretilen bazalı yataklar, küçük çocuk odaları için pek elverişli bir seçenek değildir. Bebek odası düzenleme sepetlerini dolap üstü, masa altı gibi birçok yere koyarak düzeni sağlayabilirsiniz. Birçok renkte ve boyda üretilen bu sepetleri, odanın boyutuna göre seçebilirsiniz. 

Etiketler: çocuk odası nasıl düzenlenir
Mart 02, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR