Çocuk Odası İçin Aksesuarlar

Çocuk Odası İçin Aksesuarlar

Çocuk odalarında kullanılan aksesuar seçimleri oldukça önemlidir. Bir odanın tasarımı yapılırken boğucu renk tonlarından kaçınılmalıdır. Seçilen rengin sakinleştirici olması, bebeğinizin rahat uyumasını da destekleyici olacaktır. 

Bebeğinizin günün büyük bölümünü geçireceği alanda kullanılan aksesuarlar sade tutulmalıdır. Karmaşık ve göz yoran aksesuarlar tercih edilmemelidir. Abartılı mobilya ve tasarım ögeleri bebeğinizin odaklanmasını güçleştirir. Bu da ileriki dönemlerde dikkat dağınıklığı gibi istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Onun yerine son senelerde revaçta olan; sade, eğlenceli ve temizlenmesi kolay ürünler seçilmelidir.

Annelerin çocuk odası tasarlarken en çok tercih ettiği aksesuarlar;

  • Saatler,
  • Cibinlikler,
  • Minder ve Puf,
  • Tablo,
  • Pelüş Duvar Büstleri idir.

Yaratıcı Çocuk Odası Aksesuarları

Bebek odası için aksesuar ürünü seçmek, odayı düzenlemenin en zevkli kısmıdır. Birçok ebeveyn bebek sahibi olmanın heyecanına kapılıp yanlış seçimler yapabilmektedir. Çocuk odasında kullanılacak aksesuar seçimleri yalnızca görselliğe bakılarak yapılmamalıdır. Bebeğinizin ilk gözünü açtığında göreceği aksesuarların yaratıcı ve eğlenceli olması gereklidir. Sıkıcı ve göz yoran yanlış aksesuar seçimleri yaratıcılığı desteklemede yetersiz gelecektir. Ufku açan, öğretici aksesuarlar kullanarak okul öncesi eğitime de katkı sağlamanızda mümkündür. 

Çocuk odası aksesuarları ucu bucağı olmayan bir deniz gibidir. Çocuklar için tasarlanmış binlerce eğlenceli tasarım harikasından seçim yapmak bazen zorlayıcı olabilir. Fazla ürün seçeneğinin olması, karar vermeyi güçleştirir. Bu yüzden alışverişe başlamadan önce ihtiyacınızı belirleyip ona göre hareket etmelisiniz. Internet üzerinde kısa bir sörf yaparak, hangi renk ve dekorasyon ürününün odayla uyumlu olacağı hakkında fikir edinebilirsiniz. Çocuk odası aksesuar ve fiyatları önceden araştırılarak alışverişe başlanmalıdır. Kendinize bir yol haritası oluşturmanız, aslında ihtiyacınız olmayan eşyalardan uzak durmanızı sağlayacaktır. Gereğinden fazla kullanılan aksesuar odayı basık gösterecektir. Temizlenmesi gereken fazladan bir eşya ekleneceği için, çocuğunuzla birlikte geçireceğiniz vaktin de azalmasına neden olur. 

Çocuk Odası Tasarımında Duvar Saatleri

Duvar saati, çocuk odalarında mutlaka bulunması gereken bir aksesuardır. Saatler, görsel bütünleyici olmasının yanı sıra, bebeğin emzirme ve uyutma rutinlerinin kontrolünde de gereklidir. Özellikle doğumdan sonraki ilk yıllarda dakik olmak oldukça önemlidir. Desenli duvar saatleri bebeği emzirme ve uyutma saatlerinizi düzenlemenize yardımcı olur.

Standart duvar saatleri genellikle sıkıcı tasarımlarla üretilir. Onun yerine, çocuklar için özel olarak tasarlanmış, eğlenceli hayvan motifleriyle süslenmiş saatleri tercih ederek, odayı sıradanlıktan kurtarabilirsiniz. 

Masalsı Rüyalara Açılan Kapı: Cibinlik 

Çocukların ayrı alanlarının bulunmasını sağlayan yaratıcı bir aksesuardır. Çocuğunuzun kendisini bir düş aleminde hissetmesini sağlayarak, masalsı uyku saatleri vaat eder. Yaz günlerinde de sinek gibi haşereleri miniklerden uzak tutarak işlevsel kazançta sunar. Hem kız hem de erkek çocukları için farklı renk ve desenlerde üretilen cibinlik modellerinden birini seçebilirsiniz.

Çocuk Odalarına Rahat Dokunuş: Minder ve Puflar

Puf koltuklar, ilk yıllarda sizin, sonraki senelerdeyse çocuğunuzun severek kullanacağı, çok amaçlı bir dekorasyon ürünüdür. Emzirme dönemlerinde rahat bir alana ihtiyaç duyulur. Kanepe ya da sandalye kullanmak, istenen rahatlığı sunmayabilir. Özel olarak üretilen minder ve puf koltuklar aranan rahatlığı sunar. Bebeğinizi emzirirken, uyuturken ya da onunla vakit geçirirken bu koltuklar hayat kurtarıcı olacaktır.

Okul çağının başlamasıyla konforlu çalışma alanı olarak kullanabileceğiniz bu minderler uzun yıllar dayanıklıdır. Tamamen organik malzemeden üretilen puf koltukları tercih ederek oluşabilecek sağlık sorunlarının önüne geçebilirsiniz.

Yaratıcılığa Açılan Kapı: Dekorasyonda Tablo Kullanımı

Çocuk odalarını sıradanlıktan kurtarmanın en basit ve risksiz yollarından birisi de tablo kullanımıdır. Odadaki diğer eşyalara göre seçeceğiniz bir tablo ile dekorasyonu tamamlayabilirsiniz. Çocuk odalarına küçük sanatsal dokunuşlar yapmak odaya farklı bir hava katacaktır.

Çocuk odalarında genelde kanvas tablolar tercih edilmektedir. Hayvan figürleri, geometrik şekiller, doğayı betimleyen resimlerden oluşan tablolar çocuk odaları için ideal olacaktır. 

Birçok anne tabloları çok toz tuttuğu için evinde bulundurmak istemez. Özel tasarım ürünlerden olan kanvas tablolar silinebilir özelliktedir. Hafif nemli bir bezle birkaç saniye içerisinde silinen tablolar hijyen sorununu ortadan kaldırıyor. 

Eğlenceli Peluş Duvar Büstleri

Çocukların pelüş oyuncaklara karşı koyamadığı bilinen bir gerçektir. Eğlenceyle harmanlanan bu büstleri çocuğunuz çok sevecek. Çeşitli hayvan figürlerinden oluşan sevimli pelüşler duvara kolayca monte edilebiliyor. 

Etiketler: çocuk odası için aksesuarlar
Mart 03, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR