Çocuk Odası Dolabı Modelleri

Çocuk Odası Dolabı Modelleri

Çocukların giysilerinin çokluğu bazen sizleri şaşırtabilir. Gelişimlerinin en hızlı olduğu işlem öncesi dönemde, neredeyse her gün büyüyüp gelişirler. Bu durumda sürekli yeni giysiler almanız gereklidir. Her gün alışverişe çıkmak ise yorucu bir hal alabilir. Bunun yerine aylık periyodlarla alışveriş yapmanız daha uygun olacaktır. Sürekli doğan yeni giysi ihtiyacı doğrultusunda dolaplarda yeterli yer bulmak pek kolay olmayacaktır. Geniş iç hacmine sahip çocuk odası dolap modelleri ile firmalar bu sorunu ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

Doğumun ardından gelen ilk senelerde çocukların üstünü sık sık değiştirmeniz gereklidir. Yapılan araştırmalara göre ilk bir sene boyunca, günde beş ila yedi defa giysi değiştirildiği gözlemlenmiş. Bu da ihtiyaç duyulacak kıyafet miktarını gözler önüne seriyor. Ayrıca gelişme sürecinde olan minikler her geçen gün daha da büyüyor. Tüm o ev ve diğer işlerin arasında, uğrak yeriniz olan çocuk odası dolabını düzgün tutmak beklenenden zor olabilir. 

Çocuk Odası Dolap Model Seçimi

Bebek odası dolap modelleri seçmek sanılandan daha önemlidir. Her gün ihtiyaç duyacağı onca kıyafet ve battaniyeyi tek kapaklı, standart bir dolaba sığdırmak pek mümkün olmaz. Doğru dolabın seçilmemesi halinde, dolabın iç düzeninde de sıkıntılar yaşanacaktır. Her gün birçok kez açılan bebek dolapları dağılmaya en müsait yerlerdir. Buraları düzenli tutmak, aranan eşyanın kolayca bulunmasını sağlayacaktır. Doğru dolap seçimlerinde, iç düzeni tertipli tutmak daha kolay olacaktır.

 Geçmişte bebek ve çocuklar için üretilen dolaplar oldukça kısıtlıydı. Bu da ebeveynleri pek de fonksiyonel olmayan dolap seçimlerine yönlendiriyordu. Anneler ise günlerinin büyük kısmını ev ve dolap düzeni yaparak geçirmek zorunda kalıyordu. Bebekleriyle birlikte olan zamanlarından çalan, işlevsel olmayan dolaplar yerini daha modern ve kullanışlı dolaplara bıraktı.

Bebek odası dolap ve şifonyer seçiminde ihtiyaçlar ve mevcut giysi sayısı göz önüne alınmalıdır. Ayrıca çocuk odasında bulundurulması kolaylık sağlayacak battaniye, emzik, bez gibi eşyalarda hesaba katılmalıdır. İhtiyaçlar belirlendikten sonra alışverişe başlamak en doğrusu olacaktır. Bilinçsiz yapılan alışverişler aslında beklentilerinizi karşılamayan, yalnızca görsel odaklı mobilyalara yönlendirebilir. Yanlış dolap tercihi uzun vadede işlevsiz bir hale gelecektir. 

Montessori ile Bebek Odası Dolabı

Bebek odası dolap ve şifonyeri düzenlemesi düşünülenden daha da önemlidir. 100 yılı aşkın bir zaman önce ortaya atılan montessori görüşü birçok ülkede uygulanmaktadır. Ülkemizde ise son yıllarda keşfedilen bu yöntemin olumlu sonuçları hemen fark edilmiştir. Doktor Maria Montessori’nin geliştirdiği bu akım, çocukların öz farkındalığı üzerine temellendirilmiştir. Bebeklerde bilinç 5. aydan itibaren oluşur. Kendisini ve dış dünyayı fark edip, dünyasını şekillendirmeye başlayan bebekler için bu evre kritik dönem olarak kategorize edilir. Maria Montessori buradan yola çıkarak çocukların özerk bireyler olması yolundaki engelleri tespit etmiştir. Günlük hayata da kolayca entegre edilebilecek fikir akımları geliştirerek, binlerce aile tarafından benimsenmiştir.

Yapılan gözlemler neticesinde çocuklar en çabuk deneysel ve tesadüfi bilgileri öğreniyor. Yani okulda saatler süren eğitim- öğretimdense, ilk yıllarda yaşantıyla öğrenilen bilgiler öncelikli muhafaza ediliyor. Günümüzde bu gerçeğin farkında olan markalar montessori mobilyalar üreterek, bu felsefeyi desteklemeyi amaçlar. Geleceğin mimarları olan çocukların olabilecek en doğru ve en bilinçli şekilde yetiştirilmesi son derece önemlidir. Erken dönemde verilen eğitimin kalitesi, gelecekte olacağı bağımsız bireyi şekillendirecektir. 

Neden Montessori Dolap?

Montessori dolap modelleri birçok alternatifi de içinde barındırıyor. Açık kıyafet dolapları ve sürgülü / gizli kulplu modelleri bulunuyor. Bu modeller meraklı parmakların zarar görmeyeceği fakat kontrolün tamamen çocuklarda olacağı şekilde tasarlanıyor. Böylelikle günün her anında anne- babasına ihtiyaç duymadan kendi giysilerini seçip, gün sonunda tekrar katlayarak yerine koyabiliyorlar. 

Üretilen çocuk odası dolap modellerine bakıldığında genelde büyük ebatlarda mobilyalarla karşılaşırız. Miniklere uygun olmayan bu dev mobilyalar, onlar için pek de verimli olmaz.  Çocuklar, ölçülerine uygun olmayan mobilyaları kullanmak için anne babası tarafından yapılmasına ihtiyaç duyar. Bu da kendi özerkliğini ilan etmesini geciktirir. Montessori bebek odası dolapları ile çocuklara uygun mobilyalar üretiliyor.  Bu mobilyalar, tamamen çocuklar ve onların gelişimi düşünülerek tasarlanmaktadır. Özel olarak dizayn edilmiş montessori mobilyalar dekorasyon ihtiyacı da gözetilerek tamamlanıyor. 

Etiketler: çocuk odası ürünleri
Mart 08, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR