Çocuk Odalarını Renklendirecek Tablo Önerileri

Çocuk Odalarını Renklendirecek Tablo Önerileri

Sıradan bir odada kimse vakit geçirmek istemez. Sıkıcı dekorasyon ve oda dizaynı insanın içini karartabilir. Aynı şekilde, çok süslü ve gereksiz detaylarla boğulmuş tasarımlarda pek hoş görünmez. Zihni yoran, aşırı dekorasyon ürünleri zihnin karmaşa içerisine girmesine neden olur. Bu da düşüncelerin sabit tutulamamasına, çocuğunuzun gün içerisinde yorgun hissetmesine sebebiyet verir. Son yıllarda revaçta olan sadelik ve ferahlık akımı, bir odayı düzenlerken en ideal olanıdır. 

Bir odayı düzenlerken sadelik her zaman en ideal çözümdür. Sadelik ile birlikte daha az risk ile daha görsel tasarım çözümlerine kavuşabilirsiniz. Göz yormayan, dinginlik ve mutluluk veren dekorasyon öğeleriyle odaya karakter verebilirsiniz. Çocuk odasında en çok kullanılan aksesuarların başında tablolar geliyor. Tablo kullanmak, odanın tasarımını meç ederek, dingin bir akış sağlamanın en iyi yollarından biridir.

 Bir odadaki bomboş duvarlar bazen can sıkıcı olabilir. Dekorasyonu doğru şekilde tamamlayan, sevimli bir tablo seçimi uygun olacaktır. Kanvas tablo, yağlıboya tablo, özel tasarım çerçeveli tablolar bu iş için ideal olacaktır. 

ok işaretli çocuk odası tablosu

Tablo Seçiminde Dikkat Etmeniz Gerekenler

Çocuk odaları, bir evin en yaratıcı alanıdır. Çocuk odaları, minikler tarafından en çok kullanılan yaşam alanlarındandır. Çocuklar oyun alanlarının bulundukları bu odada gönüllerince eğlenmek isterler. Anne ve baba tarafından düzenlenen, çocuğun yaratıcılığını geliştirme amaçlı tasarlanan odalar her zaman ilgi çekici olmuştur. 

Çocuk odası dekor ederken rahat, konforlu, eğlenceli ve yaratıcı detaylar eklemek oldukça önemlidir. Bebeğinizin gelişimini destekleyici, kendi başına hareket etmesini sağlayan dekor ürünleri tercih edilmelidir. Çocuğunuzun iyi vakit geçirmesini destekleyici sevimli aksesuarlar ile odaya renk katabilirsiniz. 

Temizlik ve sağlık unsuru birçok aileyi endişelendirmektedir. Çocuğunuzun güvenle oynayabileceği bir alanda olduğunu bilmek önemlidir. Bu nedenle, renk kaybetmeksizin, kolayca temizlenen tablolar seçilmelidir. Nemli bir bez yardımı ile temizlenen tabloları tercih etmelisiniz. Düzenli aralıklarla tozunu alarak hijyen sorununu kökünden halledebilirsiniz. Böylece tabloya hapsolan tozlar astım, alerjik reaksiyon gibi sağlık sorunlarının da önüne geçilmiş olur.

tavşan çocuk odası tablosu

Çocuk Odası Tabloları Nereye Asılmalıdır?

Odanın büyüklüğü, içerisindeki eşya ve baskın olan renge göre ideal yerde değişiklik gösterir. Buna karşın, odanın genel havasına uygun tablo bulmakta oldukça önemlidir. Yanlış tablo seçimi odayı daraltarak, basıkmış hissi verebilir. Bu nedenle renk ve tablonun boyutuna dikkat edilmelidir. Asılacağı duvarın rengi ve mevcut olan diğer eşyaların renkleriyle uyum içerisinde olmalıdır. Zıtlık yaratmak için kontrast renkler kullanılması oldukça şık bir hava katacaktır. 

Tablonun asılacağı yerin yatak başı olması çok önerilmez. Yatağın tam karşısına konuşlandırılmış bir tablo daha uygun olacaktır. Böylelikle çocuğunuz her yataktan kalktığında tablodaki eğlenceli ve yaratıcı figürleri görecektir. 

Eğer tablonun asılacağı yerin hemen altında kanepe, koltuk, masa gibi eşyalar varsa, tablo ve eşya arasındaki boşluk korunmalıdır. Uygun boşluk 20 cm ve yukarısı olacak şekilde ayarlanmalıdır. Böylece eşyalar arasındaki geçiş yakalanarak, göz yorgunluğunun önüne geçilir. Bir diğer yapılan hata ise, tabloları tavana çok yakın asılmasıdır. Tavan ve tablo arasında en az 40 cm boşluk bırakılmalıdır. Bu sayede, çocukların kolayca görebileceği açıda olacaktır. 

filli çocuk odası tablosu

 Çocuk Odalarında Neden Tablo Kullanmalıyım?

Eğlenceli figürlerden oluşan çocuk odası tablosu yaratıcılığa sevk eder. Bu da sevimli miniklerin bilişsel ve fiziksel gelişimine katkı sağlayarak, özgüvenli bireye dönüşmelerini sağlar. Çocuğunuzun en sevdiği çizgi film kahramanının ya da sevimli hayvanların olduğu tablolar, çocuk odalarını renklendirir. 

Alanında tanınan, kaliteden ödün vermeyen sitelerden satın alabileceğiniz binlerce çocuk odası tablo modellerine ulaşmanız oldukça kolay. Oldukça modern ve sevimli tablo modelleriyle odalar artık daha sıcak bir hal alacaktır.

Etiketler: çocuk odası ürünleri
Şubat 12, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR