Çocuk Odalarında Kullanılabilecek Dekorasyon Ürünleri

Çocuk Odalarında Kullanılabilecek Dekorasyon Ürünleri

Bir evin dekor etmesi en zevkli alanı şüphesiz ki çocuk odasıdır.  Çoğu anne- baba hamileliğin ilk aylarından itibaren, çocuk odası dekor ürünleri seçimine başlamaktadır. Çocuğunuzun kendini huzurlu ve güvende hissedeceği ortamı yaratmak en önemli dizayn kriterlerindendir.

 Bir odayı dekore ederken uzun yıllar kullanıma uygun olmasına dikkat edilmelidir. Bebeklikten çocukluğa geçiş yaptığında da sorunsuz şekilde kullanabileceği dekorasyon ürünlerine yönlenmelidir. Peluştan oluşan sevimli duvar büstleri, tablo ve saatler, cibinlikler bu ürünlerden bazılarıdır.

İşlem öncesindeki çocuklar (0 – 6 yaş) gözle görülür hızda büyürler. Yeni alınan bir ayakkabı dahi, bir hafta sonra çocuğunuza küçük gelebilir. Bu gibi durumlarla birçok ebeveyn karşılaşmaktadır.  Önlem olarak ise; bir numara / beden büyük giysiler alarak kullanım süresini arttırmaya çalışırlar. Oda dekorasyonu yaparken de bu hataya düşülmesi bazen kaçınılmaz olabilir. Aksesuar alışveriş süreci, çocuğun tüm dönemi ve yaşı göz önüne alınarak tamamlanmalıdır. Bazen yanlış yatak seçimi, aksesuar seçimi gibi aksaklıklar meydana gelebilir. Bu gibi çocuğun gelişimini kısıtlayıcı seçimler yerine bilinçli tasarım çözümlere gidilmesi gereklidir.

çocuk odası dekorasyon ürünleri

 Çocuk Odasını Nasıl Dekor Etmeliyiz?

Estetik algılar ve moda sıkça değişmektedir. 2000’li yılların ilk senelerinde gösterişli ve kullanışsız ürünlerle tasarım yapılmaktaydı. Buna karşın, günümüzde şatafat ve kullanışlılığın ters orantılı olduğu keşfedildikçe sadeleşmeye gidilmiştir. Dekor amaçlı binlerce ürün bulunmaktadır. Özel bir tasarımcının elinden çıkmışçasına görülen şık ve sevimli aksesuarlar anneleri cezbetmektedir. Binlerce ürün içerisinden çocuğunuzu ve sizi yansıtan en doğru parçaları seçmek zorlu olabilir. Alternatifler arasında kaybolarak, aslında istemediğiniz ürünlerle eve dönmeniz kaçınılmazdır. Bu noktada yapılması gereken; alışveriş öncesi ne istediğinizi kesin olarak belirlemektir. Önceden belirlediğiniz aksesuarları not aldıktan sonra alışverişe çıkmak hem daha zahmetsiz hem de daha eğlenceli olacaktır. 

Alışveriş listeniziz tamamladıktan ve işe koyulduktan sonra, o ürünün kalitesi ve güvenliğine bakılmalıdır. Bazı durumlarda ebeveynler, aksesuar ürünlerini temizlenmesi gereken fazladan eşya olarak görebilmektedir. Fazladan olan her eşyanın toz tutarak sağlığa zarar vereceği gibi bir yanılgı bulunabilir. Bu nedenle listedeki ürünlerin tamamı kolay temizlenebilen eşyalardan oluşmalıdır. Gereksiz ve çocuğunuzun odaklanmasını zorlaştıracak detaylara izin vermeden, sade ve şık dekorasyon ürünleri tercih edilmelidir. 

Çocuklara Uygun Dekorasyon Ürünleri

 Her çocuk ayrı bir evreni içinde barındırır. Anne ve babalar ise; o evreni keşfederek, çocuğun istek ve hayal gücünü doyuracak bir dünya yaratmalıdır. İşlem öncesi dönemin kapsamında olan 0 – 3 yaş arasında, kalın motor becerileri, nesne sürekliliği, bilinç oluşumu gibi evreler yaşanır. Uzun yıllar süren araştırmalar sonucunda gelişim uzmanları, fiziksel çevreninde en az genetik kadar önemli olduğunu vurgulamıştır. Bilişsel ve duyusal yetkinliklerin zamanında kazanılmasında çevresel faktörlerin rolü yadsınamaz. Bu nedenle çocuğunuzun doğumundan itibaren sağlıklı bir ortamda büyümesi son derece önemlidir. Çocuk odası dekorasyon ürünleri seçilirken, bilişsel ve fiziki gelişimi tetikleyecek nesneler tercih edilmelidir. Rahatlıkla koşup oynayabileceği alanı onlara sunmak ailenin sorumluluklarındandır. Oyun oynarken kısıtlanmayacağı, hayal kurma arzusunun güdüleneceği dekorasyon ürünleri sunulmalıdır. 

Çocuk odaları için binlerce dekorasyon öğesi bulunur. 2020’nin son moda dekorasyon alternatiflerini aşağıda görebilirsiniz.

  • Minder ve puf koltuklar,
  • Hayvan motifli pelüş duvar büstü,
  • Desenli duvar saatleri,
  • Cibinlikler,
  • Kapı süsleri

En Şık Minder ve Puf Koltuk Modelleri

Puf koltuk ve minder modelleri ile çocuk odalarını rahat ve konforlu bir hale getirebilirsiniz. Çocuğunuz oyun oynarken oturup rahatlayabileceği, kitap okuyabileceği puflarla görsel bütünlüğü sağlayabilirsiniz.

Eğlenceli Dekorasyonun Yolu: Motifli Pelüş Büstler

Son yıllarda ilgi gören bu büstler birçok çocuk tarafından beğeniyle karşılanıyor. Çocuğunuzun en sevdiği hayvanın sevimli pelüş büstünü yatak başına monte edebilirsiniz. Nemli bir bezle silinebilen pelüş büstler uzun yıllar odaya renk katacaktır. 

bebek odası unicorn duvar aksesuarı

Öğretici Tasarım: Desenli Duvar Saatleri

Bu alternatif; ilk yıllar anne ve babaya, okul çağıyla birlikte ise çocuklara faydalı olacak bir tasarıma sahip olmanızı sağlar. Miniklerin beslenme ve uyku saatlerini kontrol edebilmenize olanak sunar. Eğlenceli tasarımlı saat modelleriyle, çocuğunuzun ilkokuldan itibaren saat kavramını öğrenmesi kolaylaşır. Odaya sade ve işlevsel bir dokunuş seven aileler için güzel bir seçenek olacaktır.

Masalsı Tasarımlar: Cibinlik Modelleri

Ayrı bir alan hissi yaratan cibinlik modelleri, çocuk odanıza masalsı bir hava katar. Organik pamuk ile üretilmiş cibinliklerden birini seçerek harika tasarımlar yapabilirsiniz.

bebek odası için cibinlik

Galaksi Motifli Kapı Süsleri

Özerk alanlarını sembolize edecek kapı süsleriyle çocuk odası dekorasyonunu tamamlayabilirsiniz.

Etiketler: çocuk odası ürünleri
Şubat 12, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR