Çocuk Odalarında Kullanabileceğiniz Aksesuar Önerileri

Çocuk Odalarında Kullanabileceğiniz Aksesuar Önerileri

Minik bebeklerimiz günlerinin büyük bir kısmını uykuda geçirirler. Bu onların sağlıklı büyüyebilmesi için en az beslenme kadar önemlidir. Bebek odası hazırlarken uyku düzeni ve hareket alanı göz önüne alınmalıdır. Tercih edilen çocuk odası aksesuarları, odanın rengi ve kullanılan mobilyalar bebeğiniz gözetilerek belirlenmelidir. Bebeğinizin sağlıklı ve güzel bir uyku çekebilmesinde odada kullanılan renkler çok önemlidir.

Bebekler doğduktan sonra gördükleri en iyi renkler siyah, beyaz ve gri tonlarındadır. Uzmanlar genel olarak iddialı renklerin çocuk odası aksesuarlarında kullanılmamasını önerirler. Kırmızı renk bu açıdan iddialı ve bebeklerin kafasını karıştırabilecek bir renk olarak kabul edilir. Yeşil, pembe ve mavinin ise daha çok açık tonları tercih edilmelidir. Kullanılan aksesuarlarla sarı ve turuncu renkler odaya daha sıcak, daha enerjik bir hava katacaktır. Çocuk odası aksesuarları alırken daha soft olan renklere yönelmelisiniz.  Renklerin gücünden faydalanarak bebeğinizin daha huzurlu bir uyku çekmesini sağlayabilirsiniz.

Çocuğunuzun odasını dilediğiniz renge boyadıktan sonra uyumlu eşya ve süsler ile dizayn edebilirsiniz. Şerit duvar kağıtları ile odaya küçük bir hareket katabilirsiniz. Çocuk odası aksesuarlarını seçerken bebek için güvenli olup olmadığına dikkat edilmelidir.

Bebeğinize vereceğiniz odanın kolay havalandırılabilen ve güneş alan bir oda olması gerekir.  Çok ses almayan bir oda olmasına dikkat edilmelidir. Bebek odalarında yüzlerce eşya bulunur. Bu eşyalara ek dekorasyon öğeleri doğru şekilde seçilmelidir. Kalabalık hissi yaratacak çocuk odası aksesuarları odayı olduğundan dar gösterecektir. Odayı döşerken hangi mobilya ve aksesuarların gerekli olduğuna iyi karar verilmelidir. Gerekli olmayan eşyalar hem sizin hareket alanınızı kısıtlayacak hem de bebeğiniz için tehlike oluşturacaktır. Temizlemesi kolay olmayan dekorasyon eşyaları ileriki dönemde bazı alerjik reaksiyonlara da sebebiyet verebilir.

Çocuk Odasında Kullanılan Aksesuarlar Nasıl Seçilmelidir?

İnsanın hayatında aldığı en büyük kararlardan biri evliliktir.  Bu güzel ve huzurlu yaşantınızın en büyük mutluluğu ise bebeklerdir. Henüz kucağınıza bile almadan verdiği heyecanın tarifi yoktur. Kuşkusuz bu heyecan bir ömür devam edecektir. Ebeveynler her zaman evlatlarının her şeylerinin dört dörtlük olması isterler. İmkanları doğrultusunda en iyisini sunmaya çalışırlar. Yavrularınızı yetiştireceğiniz bu koskoca ömürde, tüm çocukluğunu geçireceği ilk odasının onun için özel olması gereklidir.

Bebekler çok çabuk büyürler. Bebek odası hazırlanırken uzun vadeli düşünülmelidir. Bebek odası aksesuarları alırken yıllarca kullanabileceğiniz modelleri seçmelisiniz. Günümüzde mobilyalar odayı bütünleyici aksesuar olarak kullanılabilmektedir. Yaratıcı tasarımlara sahip yatak, şifonyer ve gardıroplar aksesuar görevi de üstlenebilir. Çocuk odası aksesuarı alırken kullanılan ham maddenin ne olduğuna dikkat etmelisiniz. Kimyasal maddelerin kullanıldığı aksesuarlardan uzak durulmalıdır.

Odayı dizayn ederken, odanın boyutu göz önüne alınarak hareket edilmelidir. Odayı fazla eşyaya boğmadan hem sade hem de pratik aksesuarlarla donatılmasına özen gösterilmelidir.  Dekoratif ve işlevsellik sunan süs eşyaları ile minik bebeğinize tatlı bir oda sunabilirsiniz. Çocuk odası aksesuarları hem işlevsel hem de estetik seçilmelidir. Harita veya oyun desenli halılar kullanışlı aksesuarlar olacaktır.

Birbirinden Renkli Çocuk Odası Aksesuarları

Geçtiğimiz yıllarda kız çocuklarına pembe, erkek çocuklarına mavi ağırlıkla oda döşenmesi gerektiğini düşünülmekteydi.  Kız çocuklar için oyuncak bebeklerin rafları süslediği, erkek çocuklar için ise oyuncak arabaların olduğu bir oda.  Ancak günümüzde renkler ve oyuncaklar cinsiyete göre düzenlenir algısı ortadan kaldırıldı. Birçok iç mimar ve pedagog tarafından sade ve soft renklerden oluşan çocuk odası aksesuarları önerilmektedir. Bebeklerin bedensel ve zihinsel gelişimine en faydalı olan aksesuarların alınması gerekir.

Çocuk odalarında kullanılması önerilen bazı aksesuarlar:

Kapı Süsleri ve Çerçeveler:

Sert plastikten yapılan ve kimyasal boyalar ile benzenmiş olanlar yerine, daha yumuşak ve pamuksu dokulu aksesuarlar tercih edilmelidir. Bebeğinizin isminin yazılı olduğu ahşap bir duvar süsü tercih edebilirsiniz. Ya da çeşitli şaka ve esprilerin olduğu ufak çerçeve ve levhaları da odanıza asabilirsiniz.  Puzzle şeklinde bir çerçeve hem bebeğiniz için ileriki dönemlerinde eğitici olacak, hem de odaya şık bir hava katacaktır.

Dönenceler:

Bebeğinizin ilk oyuncağı olacak ve belki bütün gün göreceği bebek dönenceleri de huzurlu, tatlı hayallere dalarak sağlıklı bir uyku almasında önemli rol oynayacaktır. Gece karanlığında aydınlanan yıldız ve ay desenli yapıştırmalar da kullanabilirsiniz. Göz yormayan, ahenkli renk ve desende perde ve jaluzi seçimi de odanın tamamlayıcı diğer önemli kısımları olacaktır. Makinada kolayca yıkanabilecek bu aksesuarlar bebek odalarının havasını değiştirir.

Pelüş Duvar Büstleri:

Birbirinden sevimli hayvan büstlerine çocuklarınız bayılacak. Pelüş büstler kız ve erkek çocuklarına uygun hayvan figürlerinden üretilir. Yüksek kalite malzeme kullanılarak tasarlanan büstleri kolayca temizleyebilirsiniz. Odanızın büyüklüğüne göre, dilediğiniz ebatlardaki pelüş büstleri çocuk odası aksesuarı olarak seçebilirsiniz. Unicornlu, pandalı, şempanzeli duvar büstleri ile çocuk odaları adeta şenlik yerine dönecek.

Etiketler: çocuk odası ürünleri
Nisan 02, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR