Çocuğunuzu Virüslerden Korumanın 5 Yolu

Çocuğunuzu Virüslerden Korumanın 5 Yolu

Çocuğunuzu Virüslerden (Mikroplardan) Korumanın 5 Yolu

Virüslerin sayısı gün geçtikçe artmakta. Şehir hayatı,kirli hava,insan nüfusu gibi etmenler bu durumun daha da kötü bir hal almasına neden oluyor. Anne ve babalar çocuklarının enerjilerini harcamaları için dışarıda oyun oynamalarını isterken,ayrı zamanda virüslerden de korunmasını sağlamak için uğraşıyorlar. Ancak her zaman dikkatli olmak o kadar kolay değil. Korona virüs gibi dünyayı etkisi altına almış bir virüsün insanların hayatını ne kadar zorlaştırdığı ortadayken,çocukların bu bilince ulaşmaları daha da zor olmakta. Bu gibi durumların önüne geçmek için neler yapılması gerektiğinden birazcık bahsedelim ;

 

1. Öncelikle Bilinç Sahibi Etmeye Çalışın

Virüsler,ne kadar dikkat edilirse edilsin bir şekilde ortamda,havada kalmakta. Çoğu şeye dikkat etmeize rağmen sizleri ve çocuklarınızı bulması içten bile değil. Ancak herşeyin bir çaresi var. Bu gibi durumlarda çocuğunuza bu durumu açıklayarak virüs hakkında bilgi sahibi olmasını sağlayın. Korkutmayın,anlatın. Çocuğunuzun konu hakkında ne kadar fazla bilgisi olursa, sizler ve kendisi için daha rahat bir süreç geçecektir.

 

2. Virüsten Korunmanın Yolları Olduğunu Mutlaka Anlamasını Sağlayın

Virüs süreçleri ne kadar zor olsalarda onlardan korunmak mümkün. Virüse yakalanmadan süreci atlatabilmek birazcık gayretle hepimizin elinde. Kendi kafanızda oluşturduğunuz felaket senaryolarını asla çocuğunuza anlatmayın. Onu korkutmadan korona virüsü gibi virüslerin atlatılabileceğinden bahsedin. Bu tarz virüslere yakalanmamak için yapması gerekenlerden,toplum ve kendisi adına dikkat etmesi gereken koşullardan bahsedin. Bahsettiğiniz konuları daha sonrasında onu gözlemleyerek kontrol edin. Çocuğunuzun kendisinde oluşacak bilinç,sizin onu korumaya çalışmanızdan daha etkili olacaktır.

 

3. Yardımlaşmanın Virüsü Yenmede Ne Kadar Önemli Olduğundan Bahsedin

Virüslerin üstesinden gelebilmek için bazı durumlara dikkat etmek gereklidir. Temizlik ve izalasyon virüs ile mücadelede en etkili yöntemlerdendir. El temizliği mümkün olduğu kadar sık yapılmalı. Yakın temastan büyük ölçüde kaçınılmalı. Eve gelindiği zaman yapılan alışveriş eşyalarının tümü dezenfekte edilmeli. Çocuğunuz için bu bahsettiklerimiz çok karmaşık ve zor gelebilir. Hatta çoğu zaman unutabilir. Ancak anne baba olarak bu tarz sıkıntılı dönemlerde çocuğunuza sık sık telkin ederek,durum hakkında bilinç oluşturmasını sağlamak görevleriniz arasındadır. Siz sık sık hatırlatmaya devam edin. Merak etmeyin Z kuşağı çocukları herşeyi çok çabuk bir şekilde kavrayıp,hayatlarına adapte ettirebiliyorlar.

 

4. Bağışıklığını Yüksek Tutmasını Sağlayacak Şekilde Beslenme Şekli Oluşturun

Bilindiği üzere virüsler vücuda girdikten sonra belli bir süre bekliyebiliyorlar. Bu tarz virüsler insanın bağışıklığının zayıflığını kullanarak bir anda kişiyi hasta edebiliyor. O sebep ile beslenme ve sıvı tüketimi virüs ile mücadelede vazgeçilmez bir metod oluyor. Doğru beslenme,bol sıvı tüketme insan sağlığı açısından oldukça önemli. Olması gereken beslenme biçimi de bu şekilde olmalı. Ancak endüstriyel gıdalar,trans yağlı ürünler vb. gibi ürünler yerken sizi mutlu ederken vücudunuzu oldukça zorluyarak,bağışıklık sisteminizin zayıflamasına neden olmakta. Özellikle virüs gibi sıkıntılı süreçlerde bol sıvı tüketimi,bağışıklığı destekleyici sebze,meyve gibi C vitamini yönünden zengin besinlerle vücudumuzu desteklemeliyiz. Gerektiği takdirde bir hekime danışıp gıda takviyeleri alarak bu süreci en az hasarla atlatmaya çalışmalıyız.

Ancak korkmayın çocuklar çok sık hasta olsalar dahi yetişkinlere göre virüslere daha fazla dayanıklıdır. Yüksek ateş yetişkinlerde büyük problemler oluştururken,çocuklarda bu durum daha fazla tolöre olabiliyor. Ancak tabiki hiç bir şekilde önlemleri gevşetmeden,virüsten korunabilmek için elimizden geleni çocuğumuza yapmamız gerekiyor.

 

5. Temizliğin Çok Önemli Olduğunu Anlatmaya Çalışın

Temizlik herkes için oldukça önem arz etmekte. Virüs ve bakterilerin en sevdiği ortamlar pis,kirli ortamlar. Çocuklarınıza mümkün olduğu kadar temiz olmalarını telkin etmelisiniz. Ellerin virüslü ortamlarda bulaşıcılığı en çok arttıran bölge olduğunu,gerektiği takdirde devamlı bol su ve sabun ile uzun süre yıkanması gerektiğini çocuğunuza belirtin. El yıkama metodunu çocuğunuzu yanınıza alarak bire bir uygulama ile gösterin. Bu durumun hem kendisi hem de evdeki diğer kişiler için ne kadar önemli olduğunu hissettirin. Virüslü ortamlarda bulunduktan sonra ellerini yıkamadan ağzına,gözüne götürmemesi gerektiğini nedenleri ile birlikte açıklayın. Kıyafetlerin temiz olması gerektiğini,ortak kullanılan tüm alanların dezenfekte edilerek kullanılmasının ne kadar kıymetli olduğundan bahsedin. Gerektiği takdirde kendisinden yardım isteyerek bu temizlik süreçlerine ortak edin. Bu durum çocukta bilinç oluşumuna katkı sağlayacaktır.

Bu gibi önlemler alınarak virüslerden korunmak mümkün. Çocuğunuza sizin virüsten değil,onun sizden korkması gerektiğini anlatın. Tedbirli olduğunuz müddetçe herhangi bir korku yaşamaması gerektiğini izah ederek çocuğunuzda bilinç oluşumuna katkı sağlarsınız. Bu oluşan bilinç ile çocuğunuz virüs ve bakterilerden mümkün oldukça uzak bir hayat sürecektir. Sağlıklı günler.

Etiketler: çocuk etkinlikleri
Ağustos 06, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR