Bebek Beşiği Nasıl Seçilir ?

Bebek Beşiği Nasıl Seçilir ?

 

Bebeğinizin doğacağı günün hayali ile yaşarken, bir yandan da onun için gerekli olan eksiklikleri giderme telaşında olursunuz. Bebeğinizin odasını dekore ederken güzel mobilya tercihleri yapmaya da oldukça özen gösterirsiniz. Bebek beşiği de bu eksikliklerin başında gelmekte. Bazı anne babalar bebeklerinin yanlarında yatmasını isteselerde, bazı ebeveynler bebeklerinin bir beşikte yatmasını daha uygun görürler. En kıymetliniz olan bebeğiniz için beşik seçmek bazen sandığınızdan daha zor olabilir. Onun sağlığı, güvenliği ve gelişimi için en doğru beşiği seçmek istersiniz. Bebek için zorunlu bir eşya olmasada, ilk aylarda hem sizin hem de bebeğinizin rahatlığı ve yakınlaşması açısından değerli bir üründür. Ancak beşik seçimi için de belli başlı dikkat etmeniz gereken detaylar var. Bu yazımızda sizler için dikkat etmeniz gereken detayları paylaşacağız.

Her Bebek Kendi Beşiğinde Uyumalı

Bebeğiniz için gerekli eşyaları alırken,en iyisini seçmeye özen gösterirsiniz. Beşik’te bunların başında gelmekte. Bebeğiniz ile yatağınızı paylaşmanızın belli başlı sakıncaları vardır. Sizlerin gece hareket etmeniz bebeğinizin uyku kalitesini etkileyebilir. Bu neden ile bebeğinizin rahatı ve gelişimi açısından beşikler önem arz etmekte. Uzun saatler güzel uykular yaşayacak olan bebeğinize, rahat ve güvenli bir  beşik tercihi yapmanız için dikkat etmeniz gerekenlere şöyle bir göz atalım;

Rahatlık

Öncelikle bilmeniz gereken şey bebeğiniz için uykunun çok önemli olduğu. Bebekler günün büyük bir bölümünü uyuyarak geçirmektedir. Özellikle ilk aylarda gün içerisinde uzun saatler uyumaktadırlar. Bebeğinizin ve sizin konforunuz için ona ait bir beşik ile rahatlığı sağlayabilmeniz mümkün. İlk bakışta zaruri bir ihtiyaç olarak görünmesede, rahatlık sağlamak adına önemli bir unsur. Ayrıca beşikler yatağınızın yakınında bulunabileceği için gece saatlerinde bebeğinize hızlıca ulaşabilmenizde mümkün oluyor. Bu neden ile ona satın alacağınız bir beşik sağlık ve gelişim açısından son derece önem kazanıyor.

Ergonomi

Bebek beşikleri için en önemli detayların başında ergonomiklik gelir. Ergonomik yani kolay taşınabilir olması bir beşik için oldukça önemlidir. Bebeğinizi gözetim altında olabilmesi için taşınması kolay, ergnomik yapıda olması önem taşır. Bu tarz beşikler hafif malzemelerden imal edilmektedir. Hafif malzemeler sayesinde sizleri yormadan, ev içerisinde yaşadğınız yere götürebilme imkanı sunar. Ayrıca gece uyku saatlerinizde yanı başınızda bulundurarak, bebeğinize acıktığında hemen erişip emzirebilir veya altını değiştirebilirsiniz.

En Önemli Konu : Güvenlik

Bebek beşiği seçiminde bir diğer önemli hususta güvenlik. Canınızdan daha değerli olan bebeğiniz için beşik seçerken güvenlik unsurlarını ön planda tutmalısınız. Seçeceğiniz beşikte sivri kenarların olmamasına özen gösterin. Temas ettiğiniz yüzeylerin yuvarlak yüzeyli olması,pürüssüz ve sert olmayan maddelerden imal edilmesi öncelik vermeniz gereken detaylardan.

Malzeme kalitesinin yüksek ve sağlam olduğundan emin olun. Ayakların dengeli ve kaymayan bir malzemeden yapıldığına dikkat etmelisiniz. Evde oyun çağında bir çocuk bulunması veya evcil hayvanınızın olması bu seçimlerde göz önünde bulundurulmalı. Beşik’e yanlışlık ile çarpma sonucu devrilme yada tırmanma gibi durumların önüne geçmek için seçimi bunları değerlendirerek yapmanızı öneririz. Bağlantı noktaları size seçim yaparken güvenilir olup olmadığına dair mutlak fikirler verecektir. Eğer ki seçeceğiniz beşik tekerlekli beşik ise mutlaka tekerleklerinin sağlam yapıda olduğundan ve taşındıktan sonra sabitlendiğinden emin olun. Sağlam görünmeyen veya sağlamlığına güvenemediğiniz ürünleri mutlak suret ile listenizden çıkarın.

Bebeğinizin Güvenliği İçin ;

  • Sert yüzeyli malzemelerden kaçınılmalı. Sivri bölgelerin olmadığı kontrol edilmelidir.
  • Beşiğin kenarlarının yuvarlak hatlı olması tehlike oluşturacak bir durumun önüne geçecektir.

Sağlık İçin Doğal Malzeme

Bebek beşiği seçerken bebeğiniz için en iyisini almak istersiniz. Bunun için beşiğin üretiminde kullanılan malzemelerin, bebeğinizin sağlığı açısından herhangi bir tehdit oluşturmadığına muhakkak dikkat etmelisiniz. Beşik seçiminde malzeme seçimi kritik bir konudur. Mümkün ise tamamen doğal malzeme seçmeye özen göstermelisiniz. Doğal malzemeler bebeğinizin sağlığı için herhangi bir sorun teşkil etmez. Seçim yaparken ahşap malzemelerden üretilen beşiklere yönelerek bu konuyu rahatlıkla halledebilirsiniz. Ahşap temelli malzeme kullanılan bebek ürünleri, bebeğinizin sağlığı için en doğal olanıdır. Bunları göz önünde bulundurarak seçiminizi yapabilirsiniz.

Beşik İçin Şilte Seçimi

Bebekler uyuyarak büyürler. Ve bu neden ile uzun saatler beşik veya yataklarında vakit geçirmektedirler. Beşik için şilte seçimi bu neden ile önem kazanmaktadır. Yumuşak şilteler rahat hissiyatı verselerde bebeğiniz için tehlike oluşturabilirler. Yumuşak şilteler bebeğinizin içe gömülmesine neden olur. Bu durumda bebeğinizin uyku kalitesini olumsuz etkiler. Orta sertlikte satın alacağınız bir şilte içe gömülmenin önüne geçerek bebeğinizin sağlıklı ve mutlu bir uyku çekmesine olanak sağlar.

Etiketler: çocuk odası ürünleri
Mayıs 18, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR